Έγινε  για πρώτη χρονιά στο σχολείο μας ένας πρότυπος διαγωνισμός Μαθηματικών για μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου με  απαιτητικά  θέματα  που προάγουν την αφαιρετική και συνδυαστική ικανότητα των μαθητών για τη λύση τους. Ο Διαγωνισμός αυτός εντάχθηκε στις γενικότερες δράσεις που διεξάγονται κυρίως στα τμήματα της β Γυμνασίου  για την παγκόσμια ημέρα του π στις 14 Μαρτίου  2023.

Η συμμετοχή και μόνο σ ένα τέτοιο διαγωνισμό αποτελεί επιτυχία και ευχαριστώ θερμά  τους 22 μαθητές που συμμετείχαν. Είμαι  σίγουρος  ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά και  έχουν αρκετές ικανότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού αυτού. Από τα γραπτά ξεχώρισαν από την α΄ Γυμνασίου ο Στέλιος  Καφάς με ποσοστό επιτυχίας 87,5%  απάντησε σε 7/8 ερωτήσεις, από τη β γυμνασίου η Βάσια  Μπρουκάκη και η Μήτσιου Μαρία με ποσοστό 75% απάντησαν σε 6/8 ερωτήσεις ,και από τη γ ο Μυλωθρίδης Σπύρος με ποσοστό επιτυχίας 50% απάντησε σε 4/8 ερωτήσεις.

Θερμά συγχαρητήρια και εύχομαι η επιτυχία αυτή να έχει ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.  Ο σύλλογος γονέων  με χαρά δέχθηκε το αίτημά μου και αποφάσισε να  δωρίσει ένα βιβλίο, με τίτλο «Τα Μαθηματικά με μία ματιά» ένα απαραίτητο βιβλίο που θα είναι χρήσιμο για τη βιβλιοθήκη κάθε μαθητή, φοιτητή και για κάθε έναν που ενδιαφέρεται και αγαπάει τα μαθηματικά ,στους παραπάνω επιτυχόντες μαθητές  και από τη βιβλιοθήκη μου προσφέρω ένα τεύχος από το περιοδικό «Πυθαγόρας» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά όλους τους μαθητές μας για την συμμετοχή τους.

                                                                                                             Θωμάς  Παπαντωνίου

                                                                                                                 Μαθηματικός

ΗμέραΠ22023
ΗμέραΠ12023